LESSEN

Voor de nieuwsgierige beginner hebben we de kennismakingscursus die uit vier lessen bestaat en in september begint. Tijdens deze cursus leer je de basismogelijkheden van de trekharmonica en zul je verbaasd zijn hoe snel jij het eerste deuntje al speelt. Voor dit instrument is het niet nodig om noten te kunnen lezen, omdat letters en cijfertjes de melodie maken en je wijzen waar de vingers gezet worden. Voor diegenen die zelf geen trekharmonica hebben of eerst even willen “proeven” is het instrument te huur tegen een kleine vergoeding, zodat men na de cursus kan besluiten om wel of niet door te gaan en lid te worden.

 

Vaak vergroot de eenvoud van het instrument het enthousiasme van de beginneling en wordt de gevorderde nieuwsgierig naar wat er met het instrument te bereiken is.

 

Je doet dit niet alleen, maar in samenspel met andere leden. De leraren luisteren naar wat de groep "aan kan” en bouwen vaardigheden en liefde voor het instrument uit. Dit stimuleert om ook naast de lessen het instrument te pakken. Het stimuleert ook om eens op internet te zoeken en te ontdekken welk muziekgenre aanspreekt en dit eventueel in te brengen in de groep. Sinds de trekharmonica in het midden van de 19e eeuw een populair instrument werd is er veel muziek voor geschreven. Zo heeft elk land zijn eigen genre ontwikkeld en dit is terug te vinden in onze lessen.

lesrooster 2022
rooster tot de zomer en de lessen van september t/m december

accordion.png

Download hier de printversie van het lesrooster.

Dit is een paragraaf. Klik hier om je eigen tekst toe te voegen.

Koptekst 1